Summa sidvisningar

tisdag 14 maj 2013

En makalös historia

Richard och Johny från Peru föddes blinda. Deras föräldrar ville inte veta av dem och de var dömda till ett liv i fattigdom och tiggeri. Fram till en dag för några år sedan då de bestämde sig för att ta livet i sina egna händer. De började äta precis så mycket som deras kroppar behövde för att överleva och på så sätt kunde de spara några sol och centavos (valutan i Peru) varje dag. Efter några års sparande och med utmärglade kroppar hade Richard och Johny precis så mycket som de behövde för att lösa kursavgiften till en fem månader lång utbildning i massageteknik.
Kurskamraterna hade inte mycket till övers för de två bröderna som hade svårt att orientera sig i kurslokalerna men när de väl kom fram till massagebordet så var det ingen som kunde slå dem i massageteknik. De hade utvecklat andra sinnen som t.ex. känsla och förnimmelse.

Fem månader senare, med diplom i handen, kunde de erbjuda massage direkt på gatan. Dåligt betalt och långa dagar. Händerna värkte. 2010 kunde de dock öppna en egen studio.
Nio månader efter öppningsdagen kunde de utbilda och anställa ytterligare fyra blinda massörer. Planerna var sen att öppna en studio till.

Vi svenskar har möjligheter som andra bara kan drömma om. Sätt igång att förverkliga dina mål. De är nog inte hälften så ouppnåbara som Richards och Johnys!

Inga kommentarer: