Summa sidvisningar

torsdag 23 maj 2013

Thanks for the accounting vouchers!


Den som uppfann bokföringsordrarna visste vad han/hon gjorde! Troligen fel - först. I krig och svåra situationer är uppfinningsrikedomen som störst.

Sen förra månaden hade jag några verifikationer som låg fel i bokföringen. Men det var fel som jag gärna ville bolla med någon annan innan jag rättade till dem. Det kan ju bli dubbelt fel om man rättar fel...
En vän till mig hade på min förfrågan erbjudit sig att komma och kolla på min bokföring. Jag lovade inte guld och gröna skogar men väl en middag på kvällen för besväret. Vi började rätta upp felen vid 16-tiden efter en kopp kaffe och kanelskorpor. Vid 20-tiden insåg jag att det var för sent för middag. Men det är ju så att man inte kan sluta innan man löst problemet. Vi vände och vred på debet och kredit och till slut blev det rätt. Nu kan jag sova lugnt och felen är tillrättade och det är bara att börja på ny kula igen, när maj är slut.
Två huvuden tänker bättre än ett, det är ett som är sant! Bara att ha en annan person vid sin sida som man kan resonera med löser många problem.
När sen den personen är precis som jag och gillar att lösa problem då blir det en bra kombination. Man glömmer tid och rum.

Middagen skjuter vi upp till nästa vecka. Med riktiga vänner är det så att man kan ge och ta utan att räkna tid eller pengar. Man får ut något av att bara vara tillsammans. Jag är så glad att jag träffat denna kompis, om än sent i livet. Hon är härlig, intelligent, har humor, erfarenhet, kan ta itu med saker, har fantasi m.m.
Jag hoppas att vi får ha varandra kvar, länge än!

  

Inga kommentarer: