Summa sidvisningar

måndag 24 mars 2014

Apelsiner, oliver, vin, paella och Lidl


Där jag har varit idag tack vare hyrbil, uppe i bergen i Spanien, har jag hittat mycket att vila ögonen på. Utefter vägkanten stack de här ljuvliga, gula blommorna upp som två maskrosbarn i den hårda leran.
Vinet (det heter faktiskt så eftersom växten heter vin!) blommar inte än. Det står på tillväxt. Närmare havet har ljusgröna blad precis slagit ut så snart börjar vinets säsong.

Vinodling uppe i bergen
Det går inte att beskriva de dofter apelsinlundarna avger. När man kommer i närheten doftar det blommigt, fruktigt, sött som om det vore nektar från paradiset. Apelsinträdet bär frukter och blommor samtidigt.


Jag har sett olivodlingar som heter duga. Kilometervis med träd ibland.

Rader med olivträd med berg i bakgrunden
 
30 mil är avverkade i detta steniga men vackra landskap. Härligt att bara insupa intryck under en hel dag. Nu ska vi insupa annat gott för nu börjar vin- och mattarmen göra sig påmind. Ett besök på Lidl är inte dumt. Där säljer de just nu en liter vitt vin i tetra för c:a 7 kr!
 
 
Igår frossades det på paella med allt man kan få ner i en sådan. Undrar vad menyn bjuder på i kväll? Dagens stora fråga är ju "Var ska vi äta ikväll? Och vad?" Måste nog ta en gin och tonic och svalka mig med först...
 
 

Inga kommentarer: