Summa sidvisningar

lördag 8 mars 2014

Fågel- och fikasafari

Idag tog vi bilen och for runt i några timmar och kollade naturen och hur långt våren kommit. Naturligtvis fanns det kaffe i termos och smörgås med!
Mälaren har "sköljt" som man säger när isen dukat under för vågor och blåst. Förra veckan satt en ensam fiskare på isen nere vid Johannisbergsbadet. Idag har man svårt att tro det.

Fläcksjön har också sköljt och sångsvanar och grågäss har börjat
rasta där för att få lite mat inför sina långa resor norrut. Vattenståndet
är högt och ängarna vid vägen är numera en del av sjön.

Som vanligt, när man ska titta på vårfåglar, så blåste det iskalla vindar. Enda gången jag gick utanför bilen var för att ta några foton. Sen skyndade jag in i bilens värme igen.

Sångsvanarna i Fläcksjön.

Vår safari var givande. Vi såg sångsvanar, grågäss, tofsvipor, sånglärkor, blå kärrhök och en havsörn. En nässelfjäril hade vaknat och fladdrade över de fuktiga maderna i närheten äv ridskolan i Strömsholm.

Nu sitter vi hemma i tv-soffan mätta och nöjda efter att ha ätit lövbiff med senapsgrädde, bulgursallad och smörstekt broccoli. Nu ska vi låta maten sjunka ner så vi orkar äta avocado med creme fraiche, rödlök och stenbitsrom lite senare.

Vilken skön och avkopplande lördag! I morgon ska vi arbeta lite om vädret tillåter det. Då ska vi klippa äppelträdet. Kanske blir det årets första fika ute? Men det beror också på vädret.


Inga kommentarer: