Summa sidvisningar

torsdag 20 mars 2014

Lata dagar

Vaknar till tuppens galande varje morgon. Härligt bakgrundsljud till duvornas kuttrande och trutars hesa skrik. Ligger kvar i sängen tills det känns bra att stiga upp. Husets innevånare vaknar. De älskar högljutt, träter, drar möbler över golvet, vatten forsar i vattenledningsrören, dörrar stängs och öppnas. Här är man mitt i livet och andra människors vardag blir vår "dygnetruntradio".
Vi äter te och rostat bröd med grönsaker och ost på den inglasade balkongen och tar sen en promenad till en hyrbilsfirma för att boka bil.
Blir lite kaffesugen och tar en slät kopp kaffe på strandpromenaden, i solen, och tittar på folk som passerar.


Ser ut över havet bort mot horisonten. Anar segel i fjärran. Tar en sväng till en kvartersbutik och handlar vino tinto och vino blanco, salta och friterade mandlar, bananer, klementiner och plommon. Äter en lunch med alla dessa frukter samt en mogen avocado och vitt vin. Läser lite, går ner till poolen en halvtimme och sitter i solen medan sambon "förhör" mig på ord och uttryck på spanska från det lilla ficklexikonet som jag köpte innan resan. Vi kan redan en hel del.
Så är dagens solande till ända. Inte för mycket, bara en halvtimme, fyrtiofem minuter så där i början. Oj, vad mycket man har att hålla reda på!

Sen vilar vi på balkongen en stund med våra böcker tills vi har samlat så mycket kraft att vi kan gå ner till havet och välja restaurang. Undrar vad och var vi ska äta i kväll? Det är många beslut att ta...



Inga kommentarer: