Summa sidvisningar

onsdag 28 maj 2014

Azaleor i olika färger

Nu blommar den korallröda azalean som stått på tomten i över 60 år. De som köpte den en gång när vårt område fortfarande var kolonilotter skötte förmodligen om den men senare ägare har inte brytt sig alls. När vi köpte huset var den här azaleans stammar täckt med lavar. Något år efter inflyttning engagerade vi oss i den och borstade bort lavarna (för vi trodde att om vi gjorde det skulle växten få mer syre och frodas).
Varje år tackar busken oss med att flamma som ett eldhav med korallröda blommor.

Det här är en Knaphillhybrid enligt experter.


Flanörer som går förbi vårt hus stannar ibland till och undrar vad det är som blommar på vår tomt. Till vänster på fotot syns en annan azalea (12 år gammal) "Golden Eagle" som är orangeröd i utspringet och sen mörkgul.

Golden Eagle

Bakom den syns "Jolie Madame", en mörkt ceriseröd azalea inköpt samma år som "Golden Eagle". Om man har EN starkt blommande azalea, då vill man ha fler. Här är "Jolie Madame"!


Det roliga är att jag flera år försökt föröka den korallröda azalean, utan att lyckas. För ett par år sedan så fixade den det själv. I torvblocken intill hitttade jag självsådda småplantor som i år är små buskar varav två stycken blommar. Ibland ska man låta naturen ha sin gång och inte spela Gud. När naturen får sköta sig själv då funkar det som bäst.

Inga kommentarer: