Summa sidvisningar

torsdag 29 maj 2014

Pizza utan vetemjöl


Idag provade jag ett nytt recept. Pizza utan vetemjöl. Alltså nyttigare än vanlig. Den här pizzan passar att göra för en eller två personer eftersom det blir lite bråttom med fyllningen och den ska ätas direkt när den kommer från stekpannan. Servera din man först så hinner han äta klart, bli mätt och nöjd och när din egen pizza är klar och du ska till att äta så servar han dig med iskallt vin. Sen är det bara att ta för sig! Av både pizza, vin och man...

Pizza utan vetemjöl (1 portion. Gör två separata om ni är två som ska äta. Det är lättast att hantera.)
1 ägg
1 msk fiberhusk
1 msk cocosmjöl
3 msk vatten
Salt, peppar, oregano
Blanda allt ovan. Efter en kort stund får du en seg "deg" som du kan platta till med händerna och sen platta till ytterligare med stekspaden i pannan. Stek några minuter på varje sida, i cocosolja, så att du får färg på pizzabottnen. Samtidigt som du steker pizzan på andra sidan lägger du på dina älsklingsingredienser. Lägg sen på ett lock så att fyllningen blir varm, ev. smälter om du har ost på. När allt är varmt lyfter man över allt på en tallrik. Ät och njut.

Jag lade på skivade tomater, småbitar av fetaost och skivad salladslök. Men det var min pizza. Chevreost är inte dumt, smakar mer. Svamp, skinka, musslor, kyckling, oliver, räkor, ruccola är inte heller dumt. Ta det du har hemma eller köp hem favoriterna.

När väl pizzan kommit på tallriken toppade jag med en god olivolja, flingsalt, lite persilja och några strån av gräslök.

Inga kommentarer: