Summa sidvisningar

måndag 19 maj 2014

Grus smittar


Vid grannens nya hus har man lagt plattor och fyllt på med grus runtomkring. Det fick mig att börja fundera. För om man får en slätare grund att gå på så går vårarbetet lättare. Då tar man bara en räfsa och krafsar lite lätt så följer alla torra löv med. Idag finns där vanligt gårdsgrus och där måste man ligga på knäna och handrensa löv och ogräs varje år om det ska bli riktigt fint.

Att beställa så där en åtta kubikmeter grus är lätt som en plätt. Har man sen två duktiga karlar som har sånt här till jobb om dagarna så fixar de hem gruset, lägger ut det, slätar till och förfinar på en kort stund. En liten gång vid förstutrappan in mot gräsmattan fick också ett lass specialgrus.


Det här kommer att underlätta betydligt och spara många timmars jobb varje vår. Vilken tur att min sambo har ledigt denna vecka så han kan ta över efter maskinerna, packa till gruset med en "vibb" och se till att det blir slätt och snyggt! Blir det sol i morgon så kan jag ju ta en stol och sätta mig för att titta på. Nån måste ju leda arbetet så det flyter på...  

Inga kommentarer: