Summa sidvisningar

tisdag 22 oktober 2013

Indoktrinering på hög nivå

Med föreställningen "Med små, små steg" berättar Pia-Karin Helsing om hur hon lämnade Jehovas vittnen och vilken resa det innebar. Hon förlorade hela sin familj och alla sina vänner. För dem är hon "levande död".
Hon har under hela sin tid i sekten levt med ett dåligt samvete för Gud ser och hör allt. T.o.m. dina tankar. Jordelivet tillbringar man med att försöka få över folk på sin sida. Belöningen kommer sen, genom evigt liv i det jordiska paradiset. Pia-Karin älskade att spela cello men allt som avleder tankarna från Gud är förbjudet så hon fick lägga spelandet på hyllan.
 
En lysande begåvning har fötts och fått fri luft under vingarna i vuxen ålder. Livet är här och nu och ska levas fullt ut. Det gör Pia-Karin med råge. Hon ställer sig ensam på scenen och berättar sitt livs historia, varvar med fantastiskt cellospelande och sjunger opera som om hon aldrig gjort annat. Trots att rösten kom till henne först när hon brutit sig loss. Vilken resa!
Ikväll uppträdde hon på Folkets Hus i Surahammar och jag är glad att jag var där. Men nu efter föreställningen tänker jag med sorg på alla de begåvningar och kreativa människor som kvävs i församlingar som denna. Ännu värre är den ständigt pågående indoktrineringen av alla oskyldiga barn som inte har något val!


Inga kommentarer: