Summa sidvisningar

torsdag 17 oktober 2013

Vad har vi gjort???

Vi såg en liten söt krabat på Blocket en dag för c:a tre år sedan. - Vi åker inte dit och ”tittar” om vi inte är beredda att ta hem honom! sa sambon.
- Nej, det är väl klart! sa jag men tänkte att ”om vi inte vill ha honom så säger vi ifrån och åker hem igen. Vi måste inte ta just honom. Det finns ju andra.”
 
Hundvalpen sprang ut och in ihop med de andra hundarna hos säljarna, skällde och kissade i köket hela tiden. Han åt upp maten för den stora schäferhannen som snällt lät valpen äta och själv svälte sig. När valpen ätit sig mätt blev det lite hästskit till efterrätt nere vid stallet. Han hette Sluggo. Ett vidrigt namn tyckte jag. Så vi gjorde slag i saken, sa att vi ville ha honom och betalade 6.000 kr för honom.
Vi köpte koppel, matskålar, hundmat, bajspåsar, tuggben och vi gick till veterinären och betalade för några sprutor. Vi köpte en bur i plast, i vilken han fick panik. Vi köpte en bur i tyg, i vilken han fick panik. Vi köpte en hundkorg, i vilken han ligger högst en gång i veckan numera, tre år efter inköp. Vi köpte ett bilbälte vilket han avskyr men har lärt sig tolerera.
Eftersom han inte hade lärt sig kissa utomhus så var vi tvungna att gå ut med honom så fort han vaknat till, annars lyfte han benet mot mina blomkrukor. Varje natt hoppade han ner från sängen för att vattna dessa blomkrukor så jag och sambon utvecklade ett sjätte sinne. Så fort han hoppade ner från sängen så satte vi på honom kopplet och gick utanför dörren så att han fick lätta på sin blåsa. Det höll vi på med i c:a ett och ett halvt års tid!
Han släppte oss inte med varken blicken eller kroppen. Gick vi runt ett hörn hemma så följde han efter. Det gick så långt att vi fick utverka frizoner för att få vara ifred. Toaletten och ”glasrummet” var sådana zoner och där fick vi vara ifred för hans granskande blickar.
Under samma tid så genomled vi promenader på området. Sluggo skällde på folk som kom ut ur husen, på skateboardåkare, barnvagnar, joggare, skidåkare, inlinesåkare, barn, alla andra hundar, cyklister OCH allt annat… Jag skämdes när jag gick runt med honom bland grannhusen.
 
Nu är Sluggo tre år. Han säger till när han ska kissa. Han säger till när han ska in igen. Han säger till när han ska ha mat. Han säger till när han tycker det är dags att gå upp. Då stoppar han in nosen i ens näsborre för att lukta och se om man fortfarande lever och andas.
Om det kliar i ändan så visar han att han vill bli torkad och sen visar han att han vill ha godis eftersom han varit så HIMLA DUKTIG som hoppat upp på toalettlocket och LÅTIT oss torka honom med ett fuktigt toapapper. Ibland LÅTER han oss också ta bort sprängfulla, äckliga, snuskiga fästingar med speciella ”instrument” som vi köpt för dyra pengar. För att inte tala om fästinghalsbanden och fästingsprayerna.
Som om allt detta inte vore nog så släpar vi oss upp i kolsvarta natten under vinterhalvåret, sätter på oss reflexvästar (både vi och han) och ger oss ut på en 45-60 minuters promenad i vilken väderlek det än må vara. Från klockan fem på morgonen och framåt. OCH vi bär omkring på hans bajs som vi plockat upp i köpta plastpåsar, ibland i ett par kilometer till närmsta soptunna!
Vad kallar man ett sånt beteende? Idioti? Självplågeri? Eller bara ett uttryck för ren och skär kärlek?

Inga kommentarer: