Summa sidvisningar

torsdag 5 september 2013

En helkväll ute

Efter att ha haft lite fest hemma med jobbarkompisarna under tisdagen så kändes det härligt att bli bjuden hem till några vänner i Barkarö på onsdagen. Hur trevligt det än är och värt det jobb man lägger ner, så är det inte gjort på en kvart att fixa mat och fika till tolv personer. Så när ett par vänner till oss ringde och ville att vi skulle komma på onsdagskvällen så var vi inte sena att tacka nej. Vi förvarnades om att ta med varma kläder för vi skulle sitta i deras växthus och ute i atriumgården och äta västerbottenpaj och räkor.

Runtomkring och inuti  deras växthus frodas pelargoner av alla sorter.

Här är en pelargon med stänk av cerise färg!
Växthuset är inrett med känsla för detaljer och skönhet. Såååå trivsamt! Man vill aldrig gå därifrån. Ett gammalt skrivbord fungerar som "monter" för en hel del vackra ting.
 
Damen i grått beundrar vinrankan som
klänger på väggen. Där växte blå druvor i klasar.
Detalj av skrivbordet
Resten av kvällen tillbringade vi i deras atriumgård. En stor rönnsumak sträckte sina skyddande grenar över våra huvuden och medan natten sänkte sig så blev bladverket mer och mer spöklikt med sina klolika, gröna fingrar.
Melonsalladen med bitar av olika melonsorter tillsammans med små, blå och söta druvor smakade mums. Kanske var det sista kvällen man kunde sitta ute? Kanske var det därför vi njöt ännu mer? 
Vid halv ett tiden cyklade vi hem i den svarta natten. Då återstod för våra vänner att släcka alla ljus som de tidigare tänt för vår skull, oljelampor, stearinljus och ljuslyktor. I dammen låg några vita flytljus och guppade. Trivsel smittar av sig. Hos vissa människor känner man det inre lugnet. Sådan smitta ska man tacksamt ta emot!

De här ljusblommorna är inte bara vackra,
de är praktiska också. För dem kan inte frosten ta.
 

Inga kommentarer: