Summa sidvisningar

söndag 29 september 2013

Söndag i Göteborg

Erica och jag tog en morgonpromenad efter frukost. Styrde mot Slottsskogen. Där hade dagen precis vaknat och skillnaden mellan den kalla natten och solens varma strålar gjorde att dimma lösgjorde sig från buskarna.  
Labyrinten i Slottsskogen.
 
I rabatterna fanns ännu några ensamma blommor kvar som trotsat kylan. På andra håll låg frosten som en vit hinna på gräsmattor och växter. 
 Medan vi promenerade i den fina parken vaknade dagen och när solen äntligen nådde "Lilla dammen" så såg det faktiskt ut som om det var sommar. 
Vid dammen gick gräsänder och letade föda och så fick vi se några rörhönor.
Normalt är de rätt skygga men här i parken tycktes de ha sin hemvist och vara vana vid människor. De hade fått ungar och ungarna tiggde mat av föräldrarna som gjorde sitt bästa för att schasa bort de näsvisa barnen.
En av ungarna hade tagit sig till högre höjder.
På centralstationen i Göteborg stod en ensam flicka och grät. Kanske för att vi skulle åka hem? Själva kände vi oss nöjda med det mesta. Vi har haft det trevligt på bokmässan och med varandra. Nu väntar några smörgåsar och juice i en påse och några timmars färd med SJ. Tåget avgick faktiskt i tid också. Mot Västerås!


Inga kommentarer: