Summa sidvisningar

söndag 8 september 2013

Loppis, fika, tapas, fula miner, prinsar och prinsessor


I lördags blev jag hämtad av mina döttrar och lilla barnbarnet. Vi gjorde en loppisrunda i stan och på Bäckbyloppisen gjorde jag några fynd. Vackra halsband och örhängen som ska dissekeras i vinter och bli till nya smycken.
Sen blev det en fika på Global living, där de numera även har fikabröd för veganer, vilket är populärt i mina döttrars kretsar. Mitt barnbarn som under fyra år har skrattat och lett mot kameran är nu inne i någon slags period där det inte går att få ett enda foto på honom där han ser normal ut. Men det går väl över?
Efter en paus hemma i trädgården då vi plockade fallfrukt, tomater och gurka så åkte vi ner på stan och åt tapas på Indigo. Kameran var med och jag tog fram den för att ta några fina kort men nu var det inte bara 4-åringen som fick spel utan även hans moster. Tänk om sånt här går i arv?
Alla fick mer eller mindre paltkoma efter den goda maten så vi for hem och tillverkade en prins, vilket gjorde oss lite piggare till humöret. Det går till så att man häller vatten på en groda och efter en stund har den förvandlats till en prins. Det räcker inte att kyssa dem som man gjorde förr.
 
Efter några minuter stod prinsen där klädd i svarta byxor, vit skjorta med guldkrås och naturligtvis en krona av guld på huvudet. Nu ska han stå i vatten och växa till sig. Om 72 timmar har han uppnått sin fulla storlek. Om någon saknar en prins i sitt liv, så är det bara att höra av sig. Jag skickar honom med ilbud till den som behöver!
 
Varför vi inte vill ha honom kvar själva kanske ni förstår när ni ser bilden nedan. Vi väntar nämligen på en prinsessa och har inte tid med prinsar och sånt tjafs. I min älskade dotter Helenas mage växer lilla Julia. Hon bökar och sparkar och vill nog ut snart för det börjar bli riktigt trångt. Undrar om hon ligger därinne i sin vattenbubbla och övar på fula miner?
 
 
 

Inga kommentarer: