Summa sidvisningar

tisdag 24 september 2013

När jag ändå är igång...

... så gjorde jag müsli också. Jag använder ungefär samma ingredienser som till knäckebrödet. Jag vill ha en "ren" müsli, utan socker och utan tillsatser.
De här ingredienserna använder jag oftast men om jag saknar någon så smakar det bra ändå:

Sesamfrön
Linfrön
Phyllisfrön
Pumpakärnor
Solroskärnor
Cocosflingor
Hackad mandel
Hackade hasselnötter
Hackade valnötter
Finskurna torkade aprikoser

När jag blandat detta utifrån den mängd jag vill ha av varje ingrediens så "fyller jag på" med havregryn, helst fullkorn, tills jag tycker att det blir en bra blandning. Någon gång har jag ringlat lite honung över müslin och blandat om. Då blir det lite klumpigt men gott och sötare.
Gott och nyttigt!

Inga kommentarer: