Summa sidvisningar

torsdag 19 september 2013

Stora beslut

Idag har jag och min sambo varit på ett inbokat besök hos pensionsmyndigheten för att kolla hur en ev. pension skulle kunna se ut framöver. Om vi väljer att sluta jobba nu eller om något/några år och om hur mycket pension man kan/ska ta ut, 25 %, 50 % etc. Och vilka andra slantar man kan få från olika håll.
Naturligtvis innebär en pensionering ett stort penningtapp men man måste väga fördelar och nackdelar mot varandra. Mindre pengar men mer frihet, mer energi till saker som är viktiga, kanske en friskare kropp. Inte så många måsten, mer utrymme att välja vad man ska göra eller inte göra. Och för mig mer tid som jag kan ägna åt mina hobbyer som i sin tur kan generera pengar. Hobbyer som inte kräver något av min kropp men ger mig massor igen i form av glädje, energi m.m.
Nu ska jag frossa i en massa kloka ord. Jag är ju en sån som spar på sådana. Jag skriver ner dem varhelst jag hör eller ser dem för att ta fram dem vid behov. Nu har jag behov av dem. De kommer att ge mig en välbehövlig skjuts i rätt riktning.
 
”Förändring ingår i livet och är dess själva kärna.”

”Fysiska ägodelar fjättrar oss vid marken och hindrar oss från att lyfta.”

”Se livet som ett äventyr och varje prövning som en utmaning.”

”Färdas man på livets hav kan man inte undvika vinden.”

”De människor som fått ut mest av livet är inte de som levt ett sekel utan de som levt varje minut.”

"Livet har en naturlig lösning på det mesta.”

"Det är inte för att saker är svåra som vi inte vågar, det är för att vi inte vågar som de är svåra.”

”Med ökad ålder blir det alltmer väsentligt att bestämma sig för vad som är viktigt i livet och vad välbefinnande egentligen utgörs av.”

Min devis har under de senaste åren varit: ”Gå inte alltid dit vägen leder, gå bredvid och lämna spår.” Jag har en hel del avtryck kvar att göra. Jag vill orka göra dem innan jag lägger av. Vet ni vilken förening som har följande ord som ”reklam”: I morgon är världens vackraste ord? Jo, det är cancerföreningen.

"I morgon¨" borde vara allas vackraste ord! För INGEN vet om man får uppleva morgondagen.
 
Man vet inte sina begränsningar förrän man prövat dem, så varför
oroa sig!
 

 

Inga kommentarer: